Reisverslag

Gran Canaria

Door
op
7 mei 2018

Terwijl we in ons land last hadden van storm en wateroverlast zaten wij samen met Diana en Ruud (en de kinderen) op de zonnige Canarische Eilanden. Het eiland Gran Canaria om precies te zijn. Het van oorsprong vulkanische eiland ten zuidoosten van Tenerife en ten westen van Fuerteventura. In totaal hebben we acht dagen doorgebracht op het zuidelijk deel in het toeristencentrum Playa del Inglés. We verbleven in het levendige Hotel Sol Barbacán in een leuk en ruim appartement met uitzicht op de binnenplaats met zwembad. Niets dan goed over dit hotel met actieve animatie voor de kinderen, leuk lounge cafe voor de deur en een goed beleid tegen ‘ handdoekje leggen’.

Naast een aantal relax dagen aan de rand van het zwembad hebben we ook nog wat activiteiten ondernomen op het eiland. Vooraf moet gesteld worden dat de mogelijkheden wat betreft uitjes minder is dan op Tenerife waar we vorig jaar rond deze tijd verbleven. Desalniettemin hebben we een dagje uitgetrokken om Dolfijnen te spotten in de wateren rond het eiland. Op een ‘ glasbottom’ boot vertrokken we vanuit het havenplaatsje Arguineguín. Na ongeveer 45 minuten doken de eerste grijze dolfijnen (risso’s dolphin) op. Speels kwamen ze boven om zich samen met hun jong te tonen. Om ze niet te lang te storen vertrok de boot dan ook na een kleine 15 minuten. Onderweg kwamen we zo nu en dan zeeschildpadden tegen. Ook werd de tijd genomen om een groot stuk plastic wat in de Oceaan terecht was gekomen er uit te halen.

Naast Playa del Inglés liggen de Duinen van Maspalonas. Een duinenlandschap met metershoge duinen die onderhevig zijn aan weer en wind. Dagelijks ziet het landschap er dan ook net iets anders uit. Met Sara en Liam zijn we de duinen achter het enorme RUI hotel op geklommen. Omdat het die dag fors waaide was het alsof je werd gezandstraald. Wel leuk voor de foto’s maar na een minuut 10 kwam je het fijne zand overal tegen. Een aantal dagen later, bij minder wind, zijn we vanuit de wandelboulevard (Paseo) door de duinen naar de zee gelopen.

In de tweede helft van de week hebben we een dag een auto gehuurd om het eiland verder te verkennen. Ruud en Diana een Cabrio Beetle en wij een hippe Clio. Omdat Diana tegen de steile wegen in het binnenland opzag, vertrokken zij direct naar Las Palmas en namen wij de route binnendoor. Vanuit Maspalonas is er direct een weg de bergen in. Onderweg veel mooie uitkijkpunten en leuke kronkelende wegen. Onderweg hebben we een stop gemaakt voor Roque Nublo (1813 meter). Deze bekende 67 meter hoge monoliet is een van herkenningspunten van het eiland. De monoliet is wandelend te bereiken vanaf de op 30 minuten afstand gelegen parkeerplaats. De uitzichten zijn ook hier de moeite waard waarbij Tenerife ook zichtbaar zou moeten zijn. Helaas was het daar net iets te bewolkt voor. Omdat het bij vlagen wat steil werd ben ik (Marcel) alleen doorgegaan naar de top.

We wilde een stop maken in Teror maar vanwege de drukte zijn we direct doorgereden naar Las Palmas. Diana en Ruud (en kinderen) zaten te wachten in een leuk tapas tentje in het oude centrum . Na de nodige versnaperingen zijn we richting de Kathedraal van Las Palmas gelopen. Helaas was het niet meer mogelijk de toren op te gaan. Na een wandeling door het oude deel van de stad zijn we richting onze auto gegaan en in 40 minuten terug gereden naar ons hotel.

Al met al een geslaagd tripje waarbij we prima hebben gegeten (oa tapas) en genoeg hebben gedronken. Af en toe wel bewolking boven het eiland maar dat mocht de pret niet drukken. Opvallend is de actieve homo gemeenschap op het eiland waarbij Playa del Inglés toch wel het centrum is met veel mannenclubs en regenboog vlaggen. Dit kan ook te maken gehad hebben door de aankomende Pride in mei.

 
LABELS
GERELATEERDE BERICHTEN
Krakau

30 juli 2023

Elzas en Vogezen

3 mei 2023

Trinidad en Tobago

11 februari 2023

GEEF EEN REACTIE

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.