Reisverslag

Vientiane

op
29 september 2009

Vanuit een zonnig Vientiane weer eens een berichtje. We staan op het punt om de grens weer over te gaan naar Thailand. We gaan over de vriendschapsbrug en hierna met de nachttrein weer naar Bangkok. Van hieruit willen we weer terug naar het Khao Yai nationale park, om daar nog wat wild te gaan spotten. Zodoende laten we Laos weer achter ons. Een land om nog eens beter te gaan ontdekken.

De laatste keer dat we iets hebben laten weten zouden we met de VIP-bus richting Vientiane gaan. VIP zou zijn: toilet aan boord, barretje, airco, lekker veel beenruimte. We hebben deze bussen zien rijden (dus ze bestaan) en dat zag er idd erg comfortabel uit. Onze bus leek echter meer op een vergrote,verouderde minivan van chinese afkomst zonder ook maar enige luxe of beenruimte. De enige overeenkomst met de echte bussen was de sticker VIP achter op de bus. Dit is dus ook Laos…..Maar helemaal goed en wel aangekomen in Vientiane en dezelfde avond nog genoten van een sunset over de Mekong onder het genot van een drankje op de plaatselijke boulevard/markt.

Hier een vrij luxe hotel geboekt. Voor een impressie klik dan http://vayakorn.jimdo.com/picture-gallery-1/. Echter niet te betalen in Europa en hier zo’n 20 euro per nacht. Lekker uitgerust dus en genoten van de HBOfilms. De stad hebben we erg goed kunnen verkennen. Je merkt hier wel veel van de franse invloeden in de vorm van koloniale huizen (hoewel minder dan Luang Prabang), de franse restaurants en een heuse Champs Elysees van het oosten en een Arc de Triomph. Hier dus meteen een kijkje genomen. Wel grappig verhaal. Het beton voor dit bouwwerk was geschonken door de USA en bedoeld voor de aanleg van een landingsbaan. Ze noemen deze Arc daarom ook wel de verticale landingsbaan. Het verkeer rondom dit bouwwerk is hetzelfde als in Parijs maar dan Lao Laostyle. Ze zetten elkaar op een kruispunt volledig vast, zodat er niemand meer door kan. Er komt dan een politie-agent aan om het weer even te ontknopen, zodat iedereen elkaar weer kan vastzetten. We hebben zelf ook in zo’n knoop vastgezeten met een tuk-tuk. Echt humor!

Verder hebben we het erg Lao Lao style rustig aan gedaan deze dag en genoten van de franse baguettes, ijskoffies (erg goed hier) en andere leuke stekjes in de stad. We hebben ons nog laten wegbrengen naar een buddhapark. Dit was een voetbalveld vol met Boeddha en andere religieuze beelden. In de avond weer een loopje langs de rivier. Er is een kermis gaande momenteel en volgende week zelfs een heel groot festival, dus het is echt een drukte van jewelste. De kermis stellen wij ons zo voor als een kermis in Nederland zo’n 50 jaar geleden. Een handgemaakt draaimolentje die met de hand aangedreven wordt en iedereen die zijn eigen spel verzint. Heel populair is het met een dartpijl gooien op ballonnetje. Ik heb er een snoepje mee gewonnen. En gelukkig dat ik was…..

Vanochtend nog naar een belangrijk religieus bouwwerk gegaan, en jawel een Wat. Hierna hadden we nog energie om het nationale museum te bezoeken en ons te laten indoctrineren door het communisme. Hier werden foto’s tentoongesteld met onderschriften als: ‘Hier zie je de Amerikaanse materialisten vluchten voor de dappere strijders van de Lao Democratic Peoples Republic’. Na een uurtje hierbinnen waren we dus helemaal om en dragen we nu rode shirtjes met een hamer en sikkel. We wensen nu ook aangesproken te worden als kameraad Willem en kameraad Corine. Dat jullie het maar even weten….

In ieder geval later meer. Hou jullie taai in Holland! Tot horens vanuit Thailand!

LABELS
GERELATEERDE BERICHTEN
Krakau

30 juli 2023

Elzas en Vogezen

3 mei 2023

Trinidad en Tobago

11 februari 2023

4 reacties
 1. Beantwoorden

  marga

  30 september 2009

  Nog helemaal geen reakties? Hoe kan dat nou? Zal ik nog even een berichtje voor jullie achterlaten. Ik hoop dat jullie het goed naar je zin hebben. Zo te lezen moeten jullie nog een keer terug om alles nog beter te kunnen beleven? Nou dat klinkt alsof het echt de moeite waard is. Ik hoop dat jullie nog een paar mooie dagen hebben en zaterdag of zondag een goede reis naar het inmiddels wat herfstige nederland. groeten van mama

 2. Beantwoorden

  Margriet en 4 mannen

  30 september 2009

  Ha die W en C! Gisteren heb ik gezwommen en daarmee grote vriend ontlopen 😉 Het was superdruk want de banen met snelzwemmen waren bezet door de zwemvereniging. Het squashen wordt niets deze week met de mannen. Vandaag wat miezer. Het ga jullie goed! Volgende week dus weer zwemmen? Groet, Margriet

 3. Beantwoorden

  HOGu

  1 oktober 2009

  Nog een beetje last gehad van de orkaan tijdens de tube vaart over de rivier?

 4. Beantwoorden

  Maaike

  1 oktober 2009

  Hoi kameraad Willem en kameraad Corine, Ik lees jullie verhalen nog steeds hoor. Jullie beginnen wel steeds luxer te reizen (VIP, luxe hotel) en dan ook nog eisen stellen over hoe mensen jullie moeten aanspreken. Het moet niet gekker worden. Maarja je weet in Nederland…is dat allemaal weer over (doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg).

  Het is hier nu echt herfst weer, lekker veel regen en wind..Jullie zullen er over een tijdje ook wel kennis mee maken.
  groetjes Maaike

GEEF EEN REACTIE

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.