Reisverslag

Gouden Driehoek naar Luang Prabang

op
23 september 2009

Vanuit een pittoresk Luang Prabang weer een bericht. We zitten hier nu midden in Franse koloniale tijd in een tropische setting. Het is wel weer een hele tocht geweest om hier te komen. We hebben natuurlijk eerst de gouden driehoek gezien = grenspunt van Thailand/Laos en Birma (of Myanmar zo je wilt) en hebben overnacht in Chiang Rai. Hierna zijn we de ‘barre’ tocht met de slow boat gaan maken via de grens naar Luang Prabang in Laos.

De dag dat we een tour hebben gedaan naar het uiterste noorden was ons wat tegengevallen. We werden eigenlijk van toeristenmarkt naar toeristenmarkt gereden/gevaren. Desondanks wel vanuit 1 oogopslag 3 landen kunnen zien, al voet op Laotiaanse bodem gezet, het noordelijkste puntje van Thailand gezien en langs een Birmees casino gevaren. Het hoogtepunt was toch wel een nest met maar liefst 9 puppies bij een lokale bergstam. Wel jammer dat ze ze ook wel ‘hond in de pot’ kennen in letterlijke vorm. Voordeel was dat we ons konden laten afzetten in Chiang Rai.

Hiervandaan zijn we de volgende dag naar de grens gegaan en hebben we de oversteek gemaakt naar de overkant van de Mekong Laos in. Wat een gedoe met visums en reispapieren. Ze willen overal je paspoort zien. Na alle formaliteiten moesten we nog uren wachten tot de boot ging. Zelfs het vertrek was ‘slow’ maar dat is zoals het hier gaat. Om 12.00 kon de boot eindelijk gang maken en stroomafwaarts Laos in trekken. De natuur rondom de rivier is werkelijk prachtig. Het geeft maar weer aan hoe nietig we zijn. Hoge bergen met tropisch regenwoud en kleine dorpjes aan de kant gemaakt van bamboehutjes. De boot zelf had niet veel luxe. We zagen andere toeristen al kussentjes meenemen aan boord, dus zelf ook last-minute deze ingekocht. Geen overbodige luxe en minder last van een ‘houten kont’. We zaten met ongeveer 100 man aan boord waar 50 arbotechnisch verantwoord zou zijn op kleine houten bankjes (als je geluk had). Verder gingen ook de gebruikelijke kippen en eenden aan boord. En dan een zit van 7 uur lang en de dag erop…….ja weer 7 uur!

We zijn dus blij er te zijn. We hebben onderweg overnacht in Pak Beng, een heel klein plaatsje langs de Mekong. Na 10 uur ‘s avonds gingen de generatoren uit en hadden we geen stroom meer. Vandaag dus weer voorwaarts en weer genoten van de grootsheid van de natuur. Nu hebben we ingechecked in een goede kamer en betalen deze in Kip (nee niet die kippen van de boot). Je bent al snel rijk, want 100.000 kip is 10 euro. En Laos is echt goedkoop. We hebben nu vrij luxe gedineerd met 2 personen (Lao style) voor 80.000 Kip. We gaan in ieder geval morgen de plaats in daglicht bekijken. Eerste indruk is dat het een hele sfeervolle oud-kolinale stad is die niet voor niets op de Unesco Werelderfgoedlijst is gezet. Later meer! Bedankt voor jullie reacties en geniet van de nazomer!

LABELS
GERELATEERDE BERICHTEN
Krakau

30 juli 2023

Elzas en Vogezen

3 mei 2023

Trinidad en Tobago

11 februari 2023

1 reactie
 1. Beantwoorden

  Peter

  25 september 2009

  Sjonge waar laten jullie al die kippen? 100.000 kippen voor 10 euro is echt een koopje.

  Het lijkt me erg mooi wat jullie daar allemaal krijgen te zien, ja dan doe je je leventje in Sliedrecht wel even vergeten denk ik.

  groeten,
  Peter

GEEF EEN REACTIE

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.